Palvelut

Tutustu Akaan Apteekin palveluihin. Tältä sivulta löydät keskeisimmistä palveluistamme lyhyet esittelyt. Akaan Apteekki – apteekki asiakasta varten!

Henkilökunta sinua varten | Yhdyshenkilöt | Reseptintoimitus | Reseptien uusiminen | AkaanEapteekki.fi | Annosjakelu | Lääkehoidon kokonaisarviointi ja lääkehoidon tarkastus | Itsehoito-osasto | Astmapalvelu | Terveyskontrolli | Lääkejätteiden vastaanotto | Suuret lääkekustannukset | Asiakaslehti | Opetusapteekki

Henkilökunta sinua varten

Apteekkari ja proviisori vastaavat apteekin toiminnan ja asiakaspalvelun sujuvuudesta ja kehittämisestä. Yhdessä farmaseuttien kanssa toimitamme reseptilääkkeet, neuvomme niiden käytössä  ja autamme sinua itsehoito-osastolla. Tekninen henkilökunta vastaa apteekin viihtyvyydestä, kassatoiminnoista ja tavaralogistiikasta.

Yhdyshenkilöt

Pidämme huolta henkilökuntamme osaamisesta ja kouluttautumisesta. Meillä on diabeteksen, astman ja sydäntautien lääkehoitoon ja ennaltaehkäisyyn perehtyneet yhdyshenkilöt. He neuvovat mielellään pulmatilanteissa tai esim. tupakoinnin lopettamisessa tai painonhallinnassa. Kysy meiltä – et ole yksin!

Reseptintoimitus

Apteekissamme reseptit saat suoratoimituspisteistä, joissa voit rauhassa keskustella lääkkeistäsi farmaseuttisen henkilökunnan kanssa. Keskittäessäsi reseptilääkeostoksesi meille tarkistamme automaattisesti uuden lääkityksesi mahdolliset yhteisvaikutukset aiemmin toimitettujen lääkkeiden kanssa. Käytössämme on Procuro-ohjelma tätä toimintaa varten.

Lääkevaihdon piiriin kuuluvista lääkkeistä tarjoamme asiakkaalle aina edullisempaa valmistetta, jos sellainen on saatavilla. Kaikki lääkkeet eivät kuulu lääkevaihdon piiriin. Myös lääkäri voi kieltää lääkevaihdon hoidollisin tai lääketieteellisin perustein, jolloin hän merkitsee vaihtokiellon reseptiin. Asiakas voi aina kieltäytyä apteekin tarjoamasta edullisemmasta lääkevaihtoehdosta ilman perusteluja.

Voit luottaa asiantuntevan henkilökuntamme apuun kaikissa lääkkeisiin ja niiden korvattavuuksiin liittyvissä asioissa. Kysy lisää lääkkeistäsi apteekistamme.

Reseptien uusiminen

Reseptien uusiminen onnistuu Akaan apteekissa noudattaen sovittuja ohjeita. Olemme sopineet yhteistyöstä Akaan terveyskeskuksen kanssa. Teemme yhteistyötä myös muiden terveydenhuollon toimijoiden kanssa. Muistathan huolehtia lääkärin tai hoitajan kanssa sovituista kontrollikäynneistä.

 

Annosjakelu

Apteekki toimittaa lääkkeitä myös annosjaeltuina kahden viikon erissä. Lääkkeiden annosjakelu auttaa erityisesti iäkkäitä ihmisiä selviytymään päivittäisestä lääkehoidostaan kotona. Ennen annosjakelun aloittamista asiakkaan lääkitys tarkistetaan annosjakeluun sopivaksi yhteistyössä lääkärin kanssa.

Lääkehoidon kokonaisarviointi ja lääkehoidon tarkastus

Henkilökuntaamme kuuluu lääkehoidon kokonaisarvioinnin erityispätevyyden suorittanut farmaseutti. Voit kysyä lisää tästä maksullisesta lisäpalvelusta asioidessasi apteekissamme. Kokonaisarviointi tehdään yhteistyössä hoitavan lääkärin kanssa.

Itsehoito-osasto

Apteekkimme itsehoito-osastolta löytyy laaja valikoima itsehoitolääkkeitä, ihonhoito- ja hygieniatuotteita, kosmetiikkaa ja täydennysravintovalmisteita. Muistathan että myös itsehoitolääkkeet sisältävät monenlaisia vaikuttavia aineita ja niistä osa on tarkoitettu vain tilapäiseen käyttöön. Farmaseuttinen henkilökuntamme opastaa sinua oikean tuotteen valinnassa ja auttaa varmistumaan ettei käyttämälläsi itsehoitolääkkeellä ole mahdollisia yhteisvaikutuksia muiden käyttämiesi lääkkeiden kanssa.

Vanhusten, pienten lasten ja pitkäaikaissairaiden itsehoitolääkevalinnat on syytä tehdä aina asiantuntijan avustuksella. Myös raskaudesta tai imettämisestä kannattaa mainita farmaseutille lääkettä valitessa. Tilaamme myös mahdollisuuksien mukaan tarvitsemiasi tuotteita.

Astmapalvelu

Astmapotilas tarvitsee usein neuvoja lääkehoidon onnistumisen varmistamiseksi ja sairauden hallinnan parantamiseksi. Tukea tarvitaan esimerkiksi lääkkeiden ottamiseen tai pef-mittaukseen liittyviin asioihin. Lue lisää »

Terveyskontrolli

Lähiapteekissa voit käydä myös terveyskontrollissa. Saat nopean arvion terveydentilastasi: apteekin ammattilainen selvittää muun muassa verenpaineesi, terveysriskisi ja elintapojen muutoksella saavutettavat keinot parempaan oloon. Lue lisää »

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet ja käyttämättä jääneet lääkkeet ovat ongelmajätettä. Apteekki ottaa vastaan kotitalouksien lääkejätettä hävitettäväksi. Muistathan itse poistaa ohjeliput alkuperäispakkauksista!

  • Jodia sisältävät lääkkeet (Jodix, Betadine) ja sytostaatit on tuotava alkuperäispakkauksissaan erillään muista lääkkeistä.
  • Muut lääkejätteet voi tuoda esimerkiksi muovipussiin pakattuna.
  • Rikkoutuneet elohopeakuumemittarit on pakattava tiiviiseen astiaan.
  • Neulat ja ruiskut tulee pakata suljettavaan muovirasiaan.

Suuret lääkekustannukset

Voit saada lääkkeistäsi lisäkorvauksen, jos korvattujen lääkkeiden, kliinisten ravintovalmisteiden ja perusvoiteiden yhteenlasketut omavastuuosuudet ylittävät Kelan vuosittain määrittelemän summan. Vuotuisen omavastuuosuuden täytyttyä maksat jokaisesta korvattavasta lääkkeestäsi 2,50 euroa. Voit ostaa lääkettäsi kerralla enintään kolmen kuukauden hoitoaikaa vastaavan määrän. Liityttyäsi kanta-asiakkaaksi voimme seurata automaattisesti vuotuisen omavastuuosuuden kertymistä ostoistasi.  Muistathan esittää Kela-korttisi  jokaisen reseptilääkeoston yhteydessä.

Asiakaslehti

Lisäksi saat apteekistamme Terveydeksi!-lehden, joka on yksityisten apteekkien maksuton asiakaslehti ja se ilmestyy 4 kertaa vuodessa. Lue uusi Terveydeksi!-lehti tästä.

Opetusapteekki

Apteekkimme on Helsingin ja Kuopion yliopistojen hyväksymä opetusapteekki, jossa tulevat farmaseutit ja proviisorit voivat suorittaa tutkintoon kuuluvan pakollisen apteekkiharjoittelun.