Palvelut

Tutustu Akaan Apteekin palveluihin. Tältä sivulta löydät keskeisimmistä palveluistamme lyhyet esittelyt. Akaan Apteekki – apteekki asiakasta varten!

Henkilökunta sinua varten | Reseptintoimitus | Reseptien uusiminen | Annosjakelu | Itsehoito-osasto | Lääkejätteiden vastaanotto | Suuret lääkekustannukset | Asiakaslehti | Opetusapteekki

Henkilökunta sinua varten

Apteekkari ja proviisori vastaavat apteekin toiminnan ja asiakaspalvelun sujuvuudesta ja kehittämisestä. Yhdessä farmaseuttien kanssa toimitamme reseptilääkkeet, neuvomme niiden käytössä  ja autamme sinua itsehoito-osastolla. Tekninen henkilökunta vastaa apteekin viihtyvyydestä, kassatoiminnoista ja tavaralogistiikasta.

Reseptintoimitus

Apteekissamme reseptit saat suoratoimituspisteistä, joissa voit rauhassa keskustella lääkkeistäsi farmaseuttisen henkilökunnan kanssa. Keskittäessäsi reseptilääkeostoksesi meille tarkistamme automaattisesti uuden lääkityksesi mahdolliset yhteisvaikutukset aiemmin toimitettujen lääkkeiden kanssa.

Lääkevaihdon piiriin kuuluvista lääkkeistä tarjoamme asiakkaalle aina edullisempaa valmistetta, jos sellainen on saatavilla. Kaikki lääkkeet eivät kuulu lääkevaihdon piiriin. Myös lääkäri voi kieltää lääkevaihdon hoidollisin tai lääketieteellisin perustein, jolloin hän merkitsee vaihtokiellon reseptiin. Asiakas voi aina kieltäytyä apteekin tarjoamasta edullisemmasta lääkevaihtoehdosta ilman perusteluja.

Voit luottaa asiantuntevan henkilökuntamme apuun kaikissa lääkkeisiin ja niiden korvattavuuksiin liittyvissä asioissa. Kysy lisää lääkkeistäsi apteekistamme.

Reseptien uusiminen

Reseptien uusiminen onnistuu Akaan apteekissa noudattaen sovittuja ohjeita. Olemme sopineet yhteistyöstä Akaan hyvinvointikeskuksen kanssa. Teemme yhteistyötä myös muiden terveydenhuollon toimijoiden kanssa. Muistathan huolehtia lääkärin tai hoitajan kanssa sovituista kontrollikäynneistä.

Annosjakelu

Apteekki toimittaa lääkkeitä myös annosjaeltuina kahden viikon erissä. Lääkkeiden annosjakelu auttaa erityisesti iäkkäitä ihmisiä selviytymään päivittäisestä lääkehoidostaan kotona. Ennen annosjakelun aloittamista asiakkaan lääkitys tarkistetaan annosjakeluun sopivaksi yhteistyössä lääkärin kanssa.

Itsehoito-osasto

Apteekkimme itsehoito-osastolta löytyy laaja valikoima itsehoitolääkkeitä, ihonhoito- ja hygieniatuotteita, kosmetiikkaa ja täydennysravintovalmisteita. Muistathan että myös itsehoitolääkkeet sisältävät monenlaisia vaikuttavia aineita ja niistä osa on tarkoitettu vain tilapäiseen käyttöön. Farmaseuttinen henkilökuntamme opastaa sinua oikean tuotteen valinnassa ja auttaa varmistumaan ettei käyttämälläsi itsehoitolääkkeellä ole mahdollisia yhteisvaikutuksia muiden käyttämiesi lääkkeiden kanssa.

Vanhusten, pienten lasten ja pitkäaikaissairaiden itsehoitolääkevalinnat on syytä tehdä aina asiantuntijan avustuksella. Myös raskaudesta tai imettämisestä kannattaa mainita farmaseutille lääkettä valitessa. Tilaamme myös mahdollisuuksien mukaan tarvitsemiasi tuotteita.

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet ja käyttämättä jääneet lääkkeet ovat ongelmajätettä. Apteekki ottaa vastaan kotitalouksien lääkejätettä hävitettäväksi.

Noudatathan seuraavia ohjeita:

  • Poista ohjelaput tietosuojan takia
  • Ota vanhat tai käyttämättä jääneet tabletit ja kapselit pois kartonkipakkauksista
  • Pakkaa läpipainopakkauksissaan, purkeissaan tai irrallisina läpinäkyvään muovipussiin
  • Käyttökelvottomat lääkelaastarit taitettava liimapinnat vastakkain ja tuotava apteekkiin suojatussa paketissa
  • Nestemäiset lääkkeet, voiteet ja aerosolit omissa pakkauksissaan apteekkiin
  • Jodit ja elohopeakuumemittarit erillään muusta lääkejätteestä
  • Sytostaattia sisältävät lääkejätteet (esim. syövän hoidossa käytettävät lääkkeet) erilisessä pussissa ja alkuperäispakkauskissa
  • Ruiskut ja neulan erillään pakattuna läpäisemättömään muovipulloon tai lasipurkkiin

Perusvoiteet (esim. Aqualan L), kosteuttavat silmätipat, vitamiinit ja sidetarvikkeet eivät ole lääkejätettä! Paristoja, digitaalisia kuumemittareita ja kemikaaleja ei palauteta apteekkiin.

Käytetyt insuliinikynät, sekä tyhjät astmainhalaattorit saa hävittää talousjätteen mukana.

Suuret lääkekustannukset

Voit saada lääkkeistäsi lisäkorvauksen, jos korvattujen lääkkeiden, kliinisten ravintovalmisteiden ja perusvoiteiden yhteenlasketut omavastuuosuudet ylittävät Kelan vuosittain määrittelemän summan. Vuotuisen omavastuuosuuden täytyttyä maksat jokaisesta korvattavasta lääkkeestäsi 2,50 euroa. Voit ostaa lääkettäsi kerralla enintään kolmen kuukauden hoitoaikaa vastaavan määrän.

Asiakaslehti

Lisäksi saat apteekistamme Terveydeksi!-lehden, joka on yksityisten apteekkien maksuton asiakaslehti ja se ilmestyy 4 kertaa vuodessa. Lue uusi Terveydeksi!-lehti tästä.

Opetusapteekki

Apteekkimme on Helsingin ja Itä-Suomen yliopistojen hyväksymä opetusapteekki, jossa tulevat farmaseutit ja proviisorit voivat suorittaa tutkintoon kuuluvan pakollisen apteekkiharjoittelun.